Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Christoffer Wilhelm Eckersberg lagde grunden til den danske guldalders malerkunst. Hans elever hørte til denne periodes ypperste kunstnere, for eksempel Christen Købke, Martinus Rørbye, Wilhelm Bendz og Constantin Hansen, og derfor betragtes han også som en af den danske Guldalders hovedpersoner.

Eckersberg var født den 2. januar 1783 i Neder Blåkrog. I 1786 flyttede hans familie til Blans, en landsby nær Als Sund, hvor han nød at tegne billeder af det omgivende landskab og at sejle i sin fars båd.

Efter sin konfirmation kom han i malerlære hos maleren Jes Jessen i Åbenrå og fortsatte 17 år gammel i malerlære hos Joh. Jac. Jessen i Flensborg, hvor han blev svend i maj 1800. Han blev i 1803 optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi og var elev hos Jacques-Louis David, Paris, 1811–1812.

Han udnævntes i 1818 til professor ved Kunstakademiet. I 1819 fik han af Admiralitetet adgangstegn til Holmen (Gammelholm), så han fik mulighed for at dyrke sin store passion for skibe.

Eckersberg var direktør for Kunstakademiet 1827–1829.

Han døde under koleraepidemien i København den 22 juli 1853 og ligger begravet på Assistens Kirkegård i København.

Gift tre gange, de to sidste gange med maleren Jens Juels døtre, først med Julie Elisabeth Cathrine Juel 1817-27, efter hendes død med Susanne Henriette Emilie Juel 1828.

Ud for den gamle kro i Blåkrog er der rejst en mindesten til ham, og på hans barndomshjem i Blans sidder en mindetavle for "den danske malerkunsts fader".

< tilbage

 
 
© Copyright 2005. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.